lauantai 4. tammikuuta 2014

Guggenheim Helsinki 46: Uusliberalistinen etiikka ja kuvataide

Edelliseen vielä viitaten. Tässä The Guardianin joulunalusraportti Saadiyat Islandin rakennustyömaiden olosuhteista. Sinnehän on hitaasti – ilmeisesti tosi hitaasti – nousemassa Guggenheim. Videopätkässä esiintyy myös meille varsin tuttu Richard Armstrong:



Ja jos kiinnostutte aiheesta, tästä linkistä pääsette Guggenheim Abu Dhabi -boikottia ajavan Gulf Labor -yhteisön sivuille. Heillä on käynnissä muun muassa projekti, jossa eri alojen taiteilijat julkaisevat aiheeseen liittyvän viikoittaisen taideprojektin.
No, eihän meillä tietysti tällaista tapahdu (?), mutta eikö globaalissa maailmassa tulisi vastuutakin kantaa globaalisti. G:n osoittama vastuun pakoilu ja kyynisyys on yksi syy, miksi en halua sitä Helsinkiin. 

1 kommentti:

  1. Helsingin Sanomissa oli viime lokakuussa kuvataiteilija Alfredo Jaarin haastattelu. Hesari yllättäen uskaltautui julkaisemaan Jaarin kriittisen kommentin Guggenheimista: hänestä Guggenheim Helsingissä olisi erehdys. Joku raja Hesarin Guggenheim -kriittisyydelläkin toki on. Armeliaasti lehti jättää kertomatta, että Jaar on yksi yli 100 taidealan vaikuttajan joukossa, jotka ovat alkuperäisallekirjoittajina vetoomuksessa, jossa tuomitaan Guggenheimin Abu Dhabin rakennushankkeen työntekijöiden ihmisoikeusloukkaukset: www.ipetitions.com/petition/gulflabor/ .

    VastaaPoista